karamelizuoti pomidorai ir ricotta makaronai

Balzamike karamelizuoti pomidorai ir ricotta makaronai

Suplėšytų lazanijos lakštų su balzaminiais karamelizuotais pomidorais, šviežiais baziliakais ir riccota, bei pesto,greitai pagaminamas savaitgalio patiekalas

Ingridientai:

🔵 250 g vyšnių pomidorai

🔵 1 šaukštas balzamiko glazūros

🔵 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

🔵 2 puodeliai (300g) sušaldytos pupelės

🔵 200 g šviežios ricotta

🔵 1/2 puodelio (40 g) smulkiai tarkuoto parmezano

🔵 375 g šviežių lazanijų lakštų, suplėšytų į juostas

🔵 1/3 puodelio (90 g) baziliko pesto

🔵 1/2 puodelio baziliko lapų

🔵 120g ruccola salotų

 

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C. Padenkite kepimo skardą su sviestiniu popierium. Sudėkite pomidorus ant skardos. Pašlakstykite su balzamiko glazūra ir šiek tiek aliejaus. Prieskoniai. Kepkite 10-15 minučių arba kol pomidorai pradės žliugti.
  2. Tuo metu kepkite pupeles keptuvėja vidutine kaitra apie 2 min. Su trupuciu virinto  vandens.
  3. Sumaišykite ricotta ir parmesaną nedideliame  dubenyja su prieskoniais.
  4.  Virkite makaronus didelėja keptuvėja 1-2 min.Į keptuvę sudėkite pomidorus, pesto, pupeles, baziliką, ruccola, likusį aliejų ir pusę ricota mišinio. Švelniai išmaišykite, kad sujungtumėte visus ingridientus. Padalinkite į lėkštes.Ant viršaus užpilkite rikotos padažo.Skanaus!
Patarimas
Kiek laiko virti makaronus? Tai dažniausiai parašyta ant pakuotės, nors aš retai vadovaujuos šia informacija. Vis dėl to, jei vadovaujatės tuo, kas ten parašyta, virkite 1-2 min. trumpiau, nei nurodyta. Tuomet tikrai jų nepervirsite. O tai svarbiausia.

Komentarai