Pyragas

Pyragas Pyragas

INGREDIENTAI:
250 g kvietinių miltų,
250 g cukraus,
šaukštelis vanilinio cukraus,
50 g kakavos,
200 g sviesto,
150 g 20 proc. riebumo grietinės,
400 g liesos varškės,
2 kiaušiniai,
400 g saldaus sutirštinto pieno.

GAMINIMAS:





Miltus sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kakava. Užtarkuokite sviestą ir viską trinkite tarp pirštų, kol tešla taps biri. Į tešlą sudėkite grietinę ir minkykite, kol taps vientisa. Tešlą padalykite į dvi lygias dalis. Vieną dalį dėkite į šaldytuvą, kitą tolygiai išklokite kepimo skardoje ir pašaukite 15 min. į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros.

Iškepusį pyrago pagrindą ištraukite ir atvėsinkite. Varškę sutrinkite su kiaušiniais. Po to į varškės masę įmaišykite sutirštintą pieną. Varškės įdarą pilkite ant iškepusio kakavinio pagrindo ir kepkite apie 5-10 min. 180 laipsnių karščio orkaitėje. Tada sutrupinkite atidėtą tešlą. Pyragą pašaukite dar 25-30 min. į orkaitę. Valgykite atvėsusį.