Šokoladinis keksas

Šokoladinis keksas

Šokoladinis keksas

Šokoladinis keksas

INGREDIENTAI:
100 g migdolų plokštelių,
125 g sviesto,
180 g cukraus pudros,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
20 g tirpios kavos,
3 šaukštai kakavos miltelių,
1 žiupsnelis duskos,
5 kiaušiniai,
150 g natūralaus riebaus jogurto,
400 g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių.

G l a j u i:
20 g tirpios kavos,
50 g sviesto,
100 g grietinės,
100 g cukraus.
GAMINIMAS:

Migdolus sumalkite, paskrudinkite keptuvėje. Sviestą išsukite su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi, tirpia kava, kakavos milteliais ir žiupsneliu druskos. Maišant po vieną įmuškite kiaušinius. Į masę sudėkite jogurtą ir išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus, kepimo miltelius, paskrudintus migdolus, gerai išsukite, kad neliktų gumuliukų.

Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kekso formą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 60 minučių. Keksą ištraukite iš orkaitės, atvėsinkite ir išimkite iš formos. Glajui skirtą kavą sumaišykite su 50 ml karšto vandens.

Puode išlydykite glajui skirtą sviestą, sukrėskite grietinę, supilkite cukrų, išmaišykite ir ant silpnos ugnies virkite, kol masė sutirštės ir švelniai paruduos. Supilkite kavą, išmaišykite ir ant silpnos ugnies virkite dar apie 5 minutes. Glajumi apipilkite keksą.